آیتالله هاشم هاشم زاده هریسی،عضو سابق مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: اگر در نقد تهمت، افترا، مبالغهگویی و قصد تخریب وجود نداشته باشد، آن نقد یک نعمت الهی و از دستورات خداوند متعال به حساب میآید که بر همه فرض و واجب و در واقع به منزله امر به معروف و نه از منکر واقعی است.
وی ضمن انتقاد از انکارکنندگان اصل نقد، ادامه داد: توجه داشته باشید که هر کس این اصل اخلاقی و الهی را انکار کند در واقع یک فرضیه مهم الهی را رد کرده چرا که در حقیقت، اصل نقد سازنده، ضامن سلامت نظام اسلامی است و برای بقای سلامت در این نظام از عناصر اساسی به حساب میآید.
آیتالله هاشم هاشم زاده هریسی،عضو همچنین گفت: متاسفانه در برخی موارد شاهدیم که این اصل بدیهی از سوی برخی افراد مورد تخلف قرار میگیرد که این کار از دو جهت اشکال دارد، نخست اینکه تخلف از این اصل مسلم به منزله انکار فریضه امر به معروف و نهی از منکر است و دیگر اینکه در کل ممنوع کردن نقد از سوی مسئولان یک گناه بزرگ محسوب میشود.
نماینده مردم تبریز در دوره های سوم و پنجم مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر لزوم تفکیک مسئولان کشور از نظام اسلامی، اظهار داشت: اگر این تفکیک صورت نگیرد، هر گناه یا اشتباهی که یکی از مسئولان مرتکب میشوند مستقیما متوجه نظام اسلامی خواهد بود و از همین جاست که برخی در مواجهه با انتقادات سازنده هم ندای وااسلاما، وانظاما و واانقلابا سر می دهند، چون انتقاد از خود را به منزله نقد نظام اسلامی میانگارند و این برای یک نظام اسلامی واقعا خطرناک است.
رئیس سابق کمیسیون اصل 108 مجلس خبرگان رهبری همچنین خاطرنشان کرد: هر چند که حفظ شئون مختلف نقد و مشروع ساختن انتقادات وظیفه اصلی منتقد است اما مسئولان هم نباید با عناوین یا بهانههایی چون تخریب یا اینکه فلان نقد مغرضانه است به نفی هرگونه انتقاد بپردازند؛ در این زمینه صرفا نیت افراد باید خالی از غرضورزی باشد وگرنه هر گونه انتقادی را میتوان از جهاتی مغرضانه تفسیر کرد.
آیتالله هاشم هاشم زاده هریسی،عضو بابیان اینکه "خودم را متعلق به این انقلاب و نظام میدانم و خودم و خانوادهام فدایی این نظام اسلامی هستیم " افزود : اما حقیقت آن است که امروز در جامعه ما فضای نقد محدود است. البته بنده به مسائلی چون بسته بودن فضای سیاسی اعتقاد ندارم اما در عین حال بر این باورم که امروز فضای سیاسی ما، در حد یک نظام اسلامی باز و شفاف نیست که امیدواریم با اندرزهای حکیمانه رهبری معظم انقلاب فتح بابی در این عرصه حاصل شود.
وی در توضیح مواضع اخیر مقام معظم رهبری در خصوص معنای ضدیت با ولایت فقیه نیز اظهار داشت: بحثی که ایشان مطرح کردند، مربوط به مسائل موضوعی بود که امکان اختلاف بین افراد مختلف در آن وجود خواهد داشت، اما قطعیت حکم ولی فقیه به احکام ولایی باز میگردد که همه موظف به تبعیت از آن هستند.
این عضو سابق مجلس خبرگان تصریح کرد: وقتی ولی فقیه درباره موضوع خاصی یقین پیدا کند و حکمی ولایی درباره آن صادر کند اگر هم کسانی با آن حکم مشکلی داشته باشند ضمن وجود این حق برای ابراز نظرشان، نباید با آن مخالفت و معاندت نموده و راه دیگری را در پیش گیرند.
آیتالله هاشم هاشم زاده هریسی،عضو در پایان تاکید کرد: به واقع ولایت فقیه یک سیستم خوب علمی و عقلی است که دو محور عمده آزادی و تبعیت را در خود جمع کرده است.